disablecamp-640x325Jokainen voi nauttia Suomessa leiriytymisestä. Liikuntarajoite ei ole este leiriytymiselle, ja onkin useita leirintäalueita, joilla liikuntarajoitteiset asiakkaat on huomioitu monipuolisesti. Monien suosittujen kohteiden lähellä on laadukkaita alueita, jotka tarjoavat palveluita liikuntarajoitteisillekin asiakkaille. Näillä alueilla liikkuminen ja asiointi on helppoa, oli kunto tai tila mikä tahansa.

Manamasalon leirintäalue sijaitsee Oulujärven rannalla Pohjois-Suomessa. Se on ainoa viiden tähden leirintäalue alueella. Alueella liikuntarajoitteiset on huomioitu palveluissa. Alueella on leirintämahdollisuuksien lisäksi mökkejä. Lähistöllä voi kalastaa ja retkeillä, ja alueella on sauna, kioski, kahvila, uimaranta, kauppa, kokoustiloja, Wlan, ravintola A-oikeuksilla ja useita aktiviteetteja.

Myös Huhtiniemen Matkailukeskus tarjoaa erinomaiset puitteet myös liikuntarajoitteisille asiakkaille. Keskus sijaitsee Saimaan rannalla luonnonhelmassa. Sieltä löytyvät peruspuitteiden lisäksi kahvila, uimaranta, sauna, grillikatos, Wlan, kokoustiloja sekä ravintola A-oikeuksilla. Aktiviteettejä löytyy minigolfista veneilyyn.

Ranualla pääsee nauttimaan rauhallisesta leiritunnelmasta Ranuajärven leirintäalueella kesäisin. Alue on 5 kilometrin päässä Ranuan eläinpuistosta. Se sijaitsee järven rannalla ja tarjoaa mökkejä perusleirinnän lisäksi. Alueella on peruspalvelujen lisäksi grillikatos, tilaussaunat, kahvio Wlan-verkolla ja B-oikeuksilla sekä mahdollisuudet moneen aktiviteettiin.

Maisansalo sijaitsee Teiskossa, 35 kilometrin päässä Tampereelta. Se sijaitsee Näsijärven rannalla, ja tarjoaa monipuolisesti aktiviteetteja kalastuksesta geokätköilyyn. Voi myös lähteä vierailemaan Teiskon viinitilalle tai moottoriurheilukeskus Kaanaahan. Paikasta pääsee myös kätevästi esimerkiksi Särkänniemeen. Alue on auki koko vuoden, ja erittäin lapsiystävällinen.

Metsäkartano Savossa on viehättävä leirintäalue luonnonrauhassa. Se on auki kesäisin, ja tarjoaa peruspalveluiden lisäksi asiakkalleen myös ohjattuja luonto- ja seikkailuohjelmia, kalastusmahdollisuuden, kahvion, matkamuistomyymälän, Wlanin, ravintolan A-oikeuksin, välinevuokrausta sekä yhteydet patikointi- ja pyöräilymastoille.

Yyteri Resort & Camping Porin Yyterissä tarjoaa myös erinomaiset tilat liikuntarajoitteisille. Alue on neljän tähden leirintäpaikka, joka tarjoaa monipuoliset palvelut sekä kesäisin että talvisin, ja sijaitsee aivan Yyterin rannan tuntumassa. Läheisyydessä on myös kylpylä. Alueelta voi vuokrata mökkejä ja huviloita.

Nämä ovat vain muutamia inva-ystävällisistä leirintäalueista Suomessa. Suurin osa suurimmista leirintäalueista tarjoaa hyvät puitteet myös liikuntarajoitteisille. Etenkin korkeampien luokitusten leirintäalueilla on tilojen helppokulkuisuudesta on huolehdittu kattavasti. Jos ei ole varma, kannattaa soittaa leirintäalueelle etukäteen ja tiedustella tilannetta.