Suomesta löytyy lukuisia kauniita leirintäalueita luonnossa viihtyvälle. Moni leirintäalue sijaitsee lähellä mielenkiintoisia vaellusreittejä ja kansallispuistoja, joissa pääsee nauttimaan luonnosta. Monet alueista sijaitsevat kauempana suuremmista kaupungeista, joten luonnonrauhasta pääsee nauttimaan kunnolla. Suuri osa kansallispuistoista on hyvin hoidettuja, joten niissä on selkeästi merkityt vaellusreitit ja vähintäänkin kesäisin ylläpidetyt autiotuvat.

©Kimmo Salminen. Kesäaktiviteettaja Kuusamossa. 8.-18.06.2006. Vaeltajia Harrisuvannossa

Oulangan kansallispuisto on yksi viehättävimpiä nähtävyyksiä Koillismaalla. Leirintäalueelta löytyvät kaikki peruspalvelut; kioski, joka myy peruselintarvikkeita ja kalastuslupia; ja kanoottien sekä veneiden vuokrausmahdollisuus. Alueella voi myös varata upean viherkatolla varustetun rantasaunan Haaralammilta. Leiriytymispaikasta on hyvät yhteydet parhaille vaellusreiteille.

Hangon Silversand Camping tarjoaa hieman erilaista tunnelmaa. Se sijaitsee Suomen eteläisimmässä kärjessä ja on erityisesti surffaajien suosiossa. Silversandista voi vuokrata kätevästi pyörän, ja lähteä tutkimaan Hangon metsiä ja rantoja. Hanko on hyvä paikka merestä nauttivalle. Pienellä paikkakunnalla voi oleskella lähellä luontoa, ja sinne on helppo päästä myös Helsingistä.

Paraisilla sijaitseva Solliden Camping tarjoaa katsauksen Turunmaan saariston parhaimpiin puoliin. Siellä pääsee nauttimaan saaristotunnelmasta, merenrannasta ja luonnosta. Palvelut ovat hyvät, ruokakauppa löytyy kilometrin päästä ja alueelta voi vuokrata pyöriä ja soutuveneitä. Vastaanotto myy myös suunnistuskarttoja paikallisille reiteille. Luontopolkuja löytyy käveltäväksi, ja geokätköilystä innostunut voi harrastaa helposti Paraisilla.

Kolin kansallimaisemien tuntumassa Pohjois-Karjalassa sijaitsee Holiday Koli Camping. Pielisen rannassa sijaitseva leirintäalue tarjoaa hyvät mahdollisuudet uintiin, kalastukseen, pyöräilyyn ja soutamiseen, mutta mikä parasta – alueelta lähtee suora yhdyspolku, jotka pitkin pääsee muun muassa Herajärven kierrokselle, jolla voi valita 30, 40 tai 60 kilometrin reitin.

Tampereen pohjoispuolella sijaitsema Taulaniemi tarjoaa upean pienen leirintäalueen luonnonhelmassa. Telttailijoille on suojaisia paikkoja ja hyvät palvelut, kuten sauna, kioski, uimaranta, lenkkipolku, veneitä ja kahvila. Alueella on myös huomioitu liikuntaesteiset. Alue on erityisen kiinnostava paikka lapsiperheille. Taulaniemen tilalta löytyy eläimiä sekä leikkipaikka.

Oulujoen rannalta löytyy Montta Active Camping. Se sijaitsee lähellä 30 kilometriä Oulun kaakkoispuolella Muhoksella. Leirintäalue on pieni, mutta tarjoaa hyvät yhteydet useille merkityille vaellusreiteille. Alueella voi myös kalastaa ja harrastaa luonnossa monipuolisesti. Paikan pienuus takaa luonnonläheisen leiriytymiskokemuksen, mutta jos kaipaa hieman hemmottelua, voi myös poiketa Rokuan kylpylään.