Joskus on ihana tehdä ihan kunnollinen irtiotto arjesta ja tehdä jotain aivan muuta. Jotkut valitsevat silloin matkakohteeksi jonkin kaukokohteen ja karistavat kotimaan tomut jaloistaan hetkeksi. Toisaalta moni ei tule ajatelleeksi, että kyllä meillä täällä kotimaassakin on upeat puitteet rentoutumiseen. Suomi on täynnä erilaisia leirintäalueita ja monenlaisia muita mahdollisuuksia, kunhan ne osaa löytää!

On aivan eri asia viettää yksi yö teltassa leirintäalueella kuin varata asialle kunnolla aikaa ja kokeilla ikään kuin asumista leiripaikassa. Jo viikko riittää hyvin hermojen lepuuttamiseen ja luonnontilaan pääsemiseen, mutta mikäli mahdollisuus on olemassa, kannattaa silti harkita pidempiaikaistakin leiriytymistä vaihdoehdoksi. Ihminen, joka viettää vaikkapa kaksi viikkoa, kuukauden tai miksei kauemminkin luonnonhelmassa ihanien maisemien äärellä ja mukavien aktiviteettien lomassa palaa lopulta kotiin kuin uutena ihmisenä. Mieli on virkeä, leiriytymisen aikana on mahdollisesti tullut liikuttua erilaisten aktiviteettien parissa ja ajatuksiin on tullut vaikka minkämoista uutta ideaa omaan arkeen sovellettavaksi.

Leirintäalueella on useimmiten varsin kattavat palvelut, joten pitkäaikaisempikin leiriytyminen ei sinänsä edellytä campsiteerityistä varustautumista verrattuna lyhytaikaiseen majoittumiseen. Useimmiten tarjolla on mahdollisuus esimerkiksi pyykinpesuun kun tarve sitä vaatii. Lisäksi pitkän aikaa majoittuessa täytyy käydä jossain vaiheessa hakemassa täydennystä esimerkiksi ruokavarastoihin. Näiden lisäksi ei kuitenkaan ole mitään muuta sellaista merkittävää, joka pitäisi ottaa huomioon esimerkiksi pakkaamisessa, kun on päättänyt lähteä viettämään pidempää ajanjaksoa leirintäalueelle.

Suurin osa leirintäalueista Suomessa toivottaa lämpimästä tervetulleeksi pidempääkin majoitusta kaipaavat vieraat. Tietenkään leiripaikkaa ei voi sinänsä pitää kotinaan, mutta leiriytyä sinne saa hyvinkin pariksi tai kolmeksi viikoksi, eikä kukaan katso vinoon. Korkeintaan saattaa saada kateellisia kommentteja osakseen siksi, että itselle on tarjoutunut mahdollisuus nauttia elämästä täysillä ja kunnolla, kun viereisessä teltassa tai mökissä asustava naapuri saattaa joutua jättämään leiripaikan ja palaamaan kotiinsa ja takaisin arkeen jo parin päivän kuluttua.

Jos mahdollisuus siis tarjoutuu tähän, voi kerrankin valita pidemmän ulkomaanmatkan sijaan matkan kotimaassa ja suunnata johonkin maamme oivista leirintämahdollisuuksia tarjoavista paikoista, oli se sitten Yyteri tai jokin muu upea paikka!