CampingBudjettimatkailijalla voi olla hankalaa Suomessa, koska hotellit ja hostellit voivat olla hyvinkin kalliita. Leiriytyminen on kätevä ratkaisu halpaa majoitusta hakevalle. Telttailu on kenties halvin tapa leiriytyä, sillä monet alueet perivät lisämaksuja matkailuautojen ja –vaunujen sähköistä. Telttailun haaste kuitenkin on liikkuminen. Moni leirintäalue on kaukana keskustoista ja palveluista, eivätkä kulkuyhteydet välttämättä ole hyvät.

Leiriytyminen on kaikista halvinta vaeltajille. Vaellusreittien varrella on tavallisesti autiotupia ja laavuja, joissa yöpyminen on ilmaista. Niistä löytyvät kaikki peruspalvelut, kuten ulkokäymälä, polttopuita ja tulentekopaikka. Kannattaa välttää vilkkaimpia sesonkeja, koska autiotuvat voivat olla melko täynnä. Teltan tuominen voi silloin olla paikallaan, vaikka se tuokin rinkkaan lisäpainoa.

Myös joka miehen oikeuksien turvin saa leiriytyä maastossa. Pitkiä leiriytymisaikoja olisi vältettävä, sillä leiriytyminen kuluttaa luontoa. Silloin ei myöskään pääse nauttimaan vessoista, suihkuista tai ruoanvalmistuspaikasta, vaan elämä on yksinkertaisempaa. Leiri tulee sijoittaa riittävän kauas asutuksesta, eikä tulenteko ole sallittua ilman maanomistajan lupaa. Näin leiriytyminen on ilmaista, joskin voi joutua menemään kauas kiinnostavista kohteista, ettei olisi liian lähellä asutusta.

Mikäli yöpyy mieluummin hyvinvarustellulla leirintäalueella, voi telttapaikkoja löytää halvimmillaan 10-13 eurolla per yö. Lisähenkilöt maksavat yleensä 4-5 euroa per henkilö. Rahaa voi auttaa säästämään Camping Key Europe-kortti, jolla saa alennuksia lukuisilla leirintäalueilla Suomen ympäri. Monet leirintäalueet tarjoavat vähintäänkin parin euron alennuksen leirintähinnoista.

Kun haluaa säästää rahaa leiriytyessä, kannattaa myös miettiä ruokakuluja. Retkeilyyn tarkoitetut kuivamuonat ovat yleensä kalliita. Kannattaakin satsata edullisempiin tuotteisiin supermarketissa tai matkustaa silloin, kun luonnon antimia on runsaasti. Kasvit hyvin tunteva voi loppukesästä ja syksyllä sienestää ja marjastaa ruokavarantojen täydentämiseksi. Muutoin esimerkiksi, pasta ja kaurahiutaleet ovat halpaa syötävää. Hyvin varustellulle leirintäalueelle voi mukana tuoda esimerkiksi palkokasveja kuten linsseja, jotka ovat erittäin halpa proteiinilähde, mutta vaativat pitkän keittoajan, eivätkä siksi ole ideaalisia retkeilyyn. Leirintäalueella ruokailua varten voi myös ostaa kotimaisia kasviksia, jotka ovat kesäisin edullisia, tai maitoa, joka on myös halpa vaikkakin huonosti säilyvä energianlähde. Hapankorppu ja näkkileipä ovat edullisia kuidunlähteitä. Myös maapähkinät, auringonkukan siemenet ja rusinat antavat halvalla runsaasti energiaa, ja ovat siksi kätevä eväs patikointiretkille.