Leiriytyminen Yyterissä – yleistä

yyteriPorissa sijaitseva Yyteri on upea lomakohde koko perheelle. Se tarjoaa monipuoliset puitteet leiriytymiseen, tulit sitten matkailuautolla tai –vaunulla, telttailemaan tai mökkeilemään. Upeat rannat ja näkymät ovat erinomainen paikka irtiotolle ja irroittelulle. Siellä on runsaasti mahdollisuuksia rentoutumiseen, harrastamiseen ja luonnossa liikkumiseen.

Yyteri tunnetaan upeasta kuuden kilometrin mittaisesta hiekkarannastaan, jolla on laaja dyynialue. Se tarjoaa luonnollisen maiseman, joka on upea nähtävyys sekä talvella että kesällä. Alueella on yli 30 kilometrin edestä luontopolkuja ja retkeilyreittejä. Paikka on todella ainutlaatuinen, minkä vuoksi monet matkailijat ja paikalliset suuntaavat sinne etenkin kesäisin.

Kesäisin Yyterissä tapahtuukin paljon. Pitkät rannat täyttyvät kauniina päivinä auringonpalvojista sekä uimareista, ja harrastusmahdollisuuksia on patikoinnin lisäksi runsaasti. Alueella voi harrastaa muun muassa ratsastusta, surffausta, rantalentopalloa ja golfia. Luontopoluilla on yli kymmenen lintutornia, joten ne tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet myös lintujen tarkkailuun. Lenkkeilemään voi myös lähteä esimerkiksi 1,8 kilometrin mittaiselle luontopolulle, joka alkaa suoraan paikoitusalueelta.

Talvi ei myöskään estä Yyterin luonnosta nauttimista. Alue näyttää erilaisen puolen itsestään lumen tultua. Dyynit peittyvät valkoiseen, ja niissä pääseekin nauttimaan vauhdin hurmasta pulkkaillen. Alueella voi lähteä tutkimaan luontoa murtomaasuksilla ja ihailla jään peittämää merta.

Alueella sijaitsee myös Yyterin kylpylähotelli, jossa tapahtuu kaikenlaista. Hotellissa on säännöllisesti keikkoja ja konsertteja. Lisäksi siellä pääsee tietenkin myös nauttimaan kaikista kylpylän eduista: altaat tarjoavat huvia jokaiselle, tahtoi sitten laskea liukumäkiä, nauttia hierovista putouksista tai porealtaista, tai kuntoilla. Halutessaan voi varata hemmotteluhoitoja, tai mennä vaikka allasjumppaan tai kuntosalille. Kylpylästä löytyy tietenkin myös saunomismahdollisuudet sekä perinteisessä saunassa, turkkilaisessa saunassa että infrapunasaunassa.

Leiriytyminen Yyterissä on helppoa. Leirintäalueelta voi vuokrata auto- tai telttapaikan, ja myös saunallisia kuuden hengen mökkejä on saatavilla. Leirintäalueelle pääsee vuoden ympäri. Alue on monipuolinen, ja tarjoaa vastaanoton lisäksi monipuolisia palveluita. Kesäkaupasta pääsee ostamaan peruselintarvikkeita ja kaikkea pientä hyvää. Suihkut, WC:t, ruoanvalmistus- ja asianpesupaikat, pyykinpesumahdollisuudet, ruokailutilat ja juomavesipisteet löytyvät niin ikään. Saunavuoroja voi varata leirintäalueen saunaan vastaanotosta. Tilat ovat kattavat, ja niissä viihtyy helposti vaativampikin matkailija.