Monen suositun lomakohteen lähellä on hyvät leiriytymismahdollisuudet. Kokemisen arvoisia kohteita on ympäri Suomea, ja leirintä on hauska tapa kokea kohteet. Se tulee halvemmaksi kuin hotelliyöt, ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnon läheisyydestä. Monet leirintäalueet tarjoavat monipuolisesti mahdollisuuksia harrastamiseen.

kohdesivu-bomba-house-nurmesBomban talo Nurmeksessa on yksi suosituimpia kotimaan matkailukohteita. Sen läheisyydessä sijaitsee Hyvärilän leirintäalue, joka tarjoaa kauniiden maisemien lisäksi monipuoliset palvelut ja tilat asiakkailleen. Alueen maksut ovat edulliset; 10 euroa vuorokaudelta. Ravintolasta voi varata aamiaisen ja alueella voi leiriytyä myös talvisinkin.

Poroholman leirintäalue sijaitsee aivan Rauman tuntumassa. Sieltä pääse kätevästi festareille ja tapahtumiin Raumalle, sekä ihailemaan Rauman puutaloaluetta, joka on matkailijoiden kestosuosikki. Alue on tasokas ja tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia harrastamiseen. Se sijaitsee Otalahden rantapuiston välittömässä yhteydessä, joten sieltä pääsee kätevästi esimerkiksi maauimalaan, urheilukentille ja teatteriin.

Helvetinjärvi Tampereen lähellä on kohde, joka on inspiroinut kotimaisia taiteilijoita kuten Akseli Gallen-Kallelaa. Alue on kuvankaunista erämaata. Siihen pääsee tutustumaan kätevästi Haapasaaren Lomakylästä käsin. Lomakylä on 70 kilometrin päässä Tampereelta, ja tarjoaa erinomaiset palvelut. Alueelta löytyy savusauna kylpykuutiolla, kesätanssilava, ravintola A-oikeuksilla, välinevuokrausta ja venelaituri. Alue on auki myös talvisin ja tarjoaa yhteydet valaistuille laduille. Haapasaaresta pääsee helposti myös vaikka päiväreissulle Tampereelle Särkänniemeen tai muihin kohteisiin.

Sallassa sijaitsee yksi suomalaisten vaeltajien suosikkikohteista, Oulangan kanjoni. Alueen lähellä voi yöpyä kätevästi Sallainen Caravan-leirintäalueella. Sieltä löytyvät kaikki perusmukavuudet, sekä Wlan-yhteys, kahvila, myymälä, soutuvene ja mokkejä. Alueelta voi myös vuokrata kodan yöpymiseen. Sallasta voi jatkaa vaikka Posiolle, missä sijaitsee toinen suomalaisten suosikkikohde, legendaarinen Korouoma jääputouksineen.

Helsingistä ja pääkaupunkialueelta löytyy useita mielenkiintoisia nähtyyksiä ja kohteita, tapahtumista puhumattakaan. Niistä pääsee nauttimaan kätevästi Rastila Campingistä käsin. Rastila on viiden tähden leirintäalue, joka sijaitsee Vuosaaressa. Se tarjoaa palveluita kaikkiin tarpeisiin, ja erinomaiset yhteydet PK-seudun nähtävyyksiin kuten Kauppatorille, Suomenlinnaan, Tuomiokirkolle, Linnanmäelle ja Tiedekeskus Heurekaan muiden muassa.

Yyterin hiekkarannat on jopa laskettu Euroopan parhaisiin rantoihin. Ne ovatkin suosittu kohde kotimaan matkailijoille. Upeiden rantojen läheltä löytyy muutama laadukas leirintäalue, kuten Yyteri Resort & Camping sekä Siikaranta Camping, joka sijaitsee kauniissa Reposaaressa.