Missä ovat Yyterin parhaat paikat leiriytymiseen?

karttaYyteri on suosittu matkakohde, ja siellä on kohtuulliset mahdollisuudet leiriytymiseen. Alue on melko asuttua, joten paras mahdollisuus lienee leirintäalue. Joka miehen oikeudet tunteva voi myös yrittää etsiä kohtuullisen leiripaikan luonnon helmasta. Leirintäalueet Yyterissä ja sen lähistöllä ovat kuitenkin erinomaista tasoa, ja tarjoavat erinomaisen hinta-laatusuhteen telttailijoille. Lisäksi leirintäalueilla yöpyminen on suositeltavaa, sillä se kuluttaa luontoa vähemmän kuin vapaa leiriytyminen.

Koska leiriytyessä ollaan pitkään samassa paikkaa, se kuluttaa enemmän kasvillisuutta ja maaperää kuin esimerkiksi kävely. Yyterin maisemat kuuluvat Suomen arvokkaimpiin, joten niiden suojeleminen ja säilyttäminen on suositeltavaa. Ainutlaatuiset dyynit, silokalliot ja mäntymetsät halutaan säilyttää koskemattomina myös jälkipolville.

Yyterin leirintäalueet tarjoavat mahdollisuudet esimerkiksi ruoanlaittoon, pyykinpesuun, astioiden pesemiseen ja suihkut. Näiden puitteiden käyttö auttaa säilyttämään luonnonvedet puhtaampina ja suojelemaan niitä. Telttailu merkityillä paikoilla vähentää luonnon kulutusta ja suojelee paikallista kasvistoa sekä maaperää.

Suurimmat ja suosituimmat paikat Yyterissä leiriytymiseen lienevät Yyteri Resort & Camping sekä Siikaranta Camping. Siikaranta Camping sopii luultavasti paremmin leiritunnelmaa hakevalle, sillä se sijaitsee luonnonhelmassa Porin Reposaaressa. Kesällä alue on suosittu, mutta jos valitsee ajankohdaksi toukokuun tai syyskuun, pääsee nauttimaan väljemmästä tunnelmasta. Syyskuun lopusta toukokuun alkuun alue on suljettu. Alueella on nuotiopaikka ja hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen. Huono puoli on, että Yyterin hiekkarannoille on 15 kilometriä matkaa. Autolla matkustavan on helpompi liikkua alueella.

Yyteri Resort & Camping puolestaan sijaitsee aivan Yyterin rantojen tuntumassa. Siellä pääsee ihailemaan dyynejä ja kävelemään alueen lukuisilla luontopoluilla. Paikka on ihanteellinen muun muassa lintubongauksesta kiinnostuneille, sillä luontopolkujen varresta löytyy peräti yli 10 lintutornia. Myös harrastusmahdollisuudet alueella ovat hyvät, joten esimerkiksi kaveriporkan kanssa matkustaville löytyy paljon hauskaa tekemistä. Leirintäalue on auki vuoden ympäri, joten siellä pääsee myös kokeilemaan talvileiriytymistä ja liikkumaan lumisessa merimaisemassa.

Porijazzin aikana voi myös olla saatavilla paikkoja tilapäisillä leirintäalueilla. Esimerkiksi Porin Pyrintö järjestää usein leirintää festivaalin aikana. Muutoin alueella ei ole useita leirintäalueita. Vapaa leiriytyminen on parempi suorittaa hieman kauempana alueelta, ja tutustua joka miehen oikeuksiin ennen lähtöä. Siikaranta Camping ja Yyteri Resort & Camping ovat erinomaisia vaihtoehtoja matkustajalle.