Suomi on täynnä jännittäviä kohteita matkustamisesta kiinnostuneille. Halusi sitten osallistua mielenkiintoiseen tapahtumaan, nauttia luonnosta tai harrastaa, on mahdollisuuksia loputtomasti. Kesä on erilaisten tapahtumien ja matkustamisen kulta-aikaa, joten silloin voi löytää hauskaa tekemistä mistä tahansa kohteesta.

Festivaaleja ja tapahtumia

793145Festivaaleja on kesäisin ympäri Suomea. Niissä on edustettuna moni eri musiikkityyli elektronisesta jazziin ja metallista kansanmusiikkiin, ja kuuntelemaan voi mennä niin ulkomaisia kuin kotimaisiakin artisteja. Massiivisten tapahtumien ystäville löytyy Etelä-Suomesta monta isoa festivaalia, jotka keräävät tuhatpäisiä yleisöjä. Pienempiä tapahtumia varten kannattaa tutkia pieniä paikkakuntia ja paikallisia foorumeita.

Festivaalien lisäksi on lukuisia tapahtumia eri teemoin. Meripäivät, erilaiset urheilutapahtumat ja uskonnolliset tapahtumat täplittävät Suomen karttaa etenkin kesäisin. Kiinnostivat sitten messut, kulttuuri tai näyttelyt, ympäri Suomen löytyy runsaasti nähtävää. Lomasesongin aikana voi yllättää valinnanvaikeus.

Liiku luonnossa

Suomi tarjoaa erinomaiset puitteet luonnonystäville. Neljä vuoden aikaa tarjoavat muuttuvat maisemat matkailijalle, joten luontomatkailu on mielenkiintoista vuoden ympäri. Erilaisia kohteita ja maisemia löytyy ympäri maata; kiehtoivat sitten tunturit, järvet, meri, suot tai ikimetsät, jokaiselle löytyy jotakin.

On monta kiinnostavaa kohdetta ja ilmiötä, joita ihastella Suomessa. Euroopan suurimmaksikin lähteeksi kutsuttu Kitkajärvi Kuusamossa, yötön yö, ruska ja Revontulet Lapissa, Askolan hiidenkirnut, Nuuksion vaellusreitit ja Yyterin rannat ovat vain muutamia esimerkkejä loputtomasta luontokohteiden tarjonnasta.

Harrasta ympäri maata

Suomessa on myös erinomaiset harrastusmahdollisuudet monille lajeille. Rannikolla pääsee helposti veneilemään tai oppimaan purjehdusta, Lapissa voi narrata kaloja tai etsiä kultaa, hiihtokeskuksissa ympäri maan pääsee laskettelemaan ja tutustumaan ympäristöön murtomaahiihdon avulla, Itä-Suomessa voi vaikka lähteä järvelle soutamaan, sekä vaeltamaan pääsee lukuisissa kohteissa joka puolella Suomea.

Liikuntaa voi harrastaa joka puolella. Monen leirintäalueen yhteydessä on pallokenttiä sekä lenkkipolkuja. Jokaisella paikkakunnalla löytyy jonkinlaiset tilat liikunnan harrastamiseen, ja Etelä-Suomessa voi kokeilla montaa eksoottisempaakin lajia.

Tutustu historiaan

Ympäri Suomea on myös mielenkiintoisia kohteita, joissa voi tutustua historiaan ja oppia meneestä. Vieraile kotiseutumuseoissa, kalliomaalauksilla, museoissa, kivikauden kylässä tai geologisesti merkittävillä alueilla oppiaksesi historiasta ja luonnontieteestä. Opi miten jääkausi muutti maisemaa, tai kuinka muinaiset suomalaiset elivät. Tutustu eri kausien arkkitehtuuriin ja perinteisiin työkaluihin.