Mitkä ovat Suomen parhaat leirintäalueet?

Suomessa on lukuisia hyvälaatuisia leirintäalueita, mutta jos haluaa nauttia leireilystä kaikessa rauhassa ja kaikilla mausteilla, on hyvä tutustua valikoimaan etukäteen. On joitain leirintäalueita, jotka pärjäävät vertailuissa hieman paremmin kuin toiset. Kriteerit voivat vaihdella tarkoituksen mukaan, mutta yleisesti ottaen hyvä leirintä alue on siisti, rauhallinen, hinta-laatusuhteeltaan erinomainen, sosiaalitiloiltaan hyvä ja tarjoaa ystävällistä palvelua. Monille myös uinti- ja saunomismahdollisuus sekä lasten huomioonottaminen ovat tärkeitä ominaisuuksia. Kaikki nämä kriteerit täyttäviä leirintäalueita on useita, joten esittelemme muutaman.

kokkola-camping-ajanviete3Kokkola Camping on Kokkolan kaupungin omistama neljän tähden leirintäalue, joka tunnetaan hyvin alueella. Se sijaitsee meren rannalla, mutta keskustan tuntumassa, joten alueella on rauhallista, mutta torille pääsee autolla kymmenessä minuutissa. Alueella on tilaa sekä karavaanareille että telttailijoille, mutta mukavuuksia kaipaava voi myös vuokrata loma-asunnon. Harrastusmahdollisuuksia on useita ja alueelta pääsee kätevästi myös erilaisiin tapahtumiin.

Hämeenlinnan SFC-Tilkunpelto sijaitsee Lammin Mulkolassa, 35 kilometrin matkan päässä Hämeenlinnan keskustasta. Leirintäalue on rauhallisella alueella noin 9 kilometrin päässä Lammin keskustasta ja 11 kilometrin päässä kauppakeskus Tuulosesta. Alueella voi harrastaa monipuolisesti, ja siellä on järven lisäksi myös mahdollisuus uida uima-altaassa. Tämä leirintäalue ottaa lapset huomioon erinomaisesti.

Kalajärven Matkailukeskus on myös neljän tähden leirintäalue, joka kuuluu kävijämäärältään Seinäjoen alueen suurimpiin matkailukohteisiin. Alueella on runsaasti paikkoja karavaanareille telttailumahdollisuuden lisäksi, ja sieltä voi myös vuokrata loma-asunnon. Lähellä on uimaranta sekä ravintolapalveluita. Alueella on hyvät harrastusmahdollisuudet, ja vapaa-ajalla voi liikkua luonnossa tai vaikka pelata puistogolfia.

Uudenkaupungin Rairanta pitää myös pintansa yhtenä suosituimmista leirintäalueista. Se tarjoaa puitteet niin teltan kuin autonkin kanssa matkustaville, ja palvelee vuoden ympäri. Alue sijaitsee merenlahden rannalla 7 kilometrin päässä Uudestakaupungista. Paikasta löytyy saunoja sekä veneitä asiakkaiden käyttöön, ja paikalla on myös hiekkaranta, joka sopii uimiseen. Leirintäalue tarjoaa myös Wlan-verkon vieraille.

Leirintäalueiden laadussa on jonkin verran vaihtelua, sillä toisinaan omistajat vaihtuvat ja taloudessa tapahtuu muutoksia. Osa alueista kuitenkin säilyttää tasonsa vuodesta toiseen ja tarjoaa ensiluokkaisia palveluita käyttäjilleen. Suomessa karavaanareiden foorumit ovat paras paikka löytää leirintäaluevinkkejä.