Kesällä Suomi täytty tapahtumista, matkailijoista ja elämästä. On lukuisia nähtävyyksiä ja kokemuksia, joihin tutustua ympäri kesä-Suomea. Monen suositun kohteen lähellä sijaitseekin hyviä leirintäalueita – osa leirintäalueista on niin hyviä, että niihin kannattaa lähteä jo pelkästään leirintäkokemuksen vuoksi. Tässä esittelemme muutaman kiinnostavimmista leirintäalueista kesäkautena.

Naantali on suosittu kesäkohde etenkin Muumimaailman ja kauniin vanhan kaupungin vuoksi. Kaupungin voi kokea hieman rennommin yöpymällä Naantali Camping-leirintäalueella. Se sijaitsee Kuparivuoren upeissa maisemissa vain puoli kilometriä keskustasta. Alue on pienehkö, joten siellä pääsee nauttimaan rauhallisesta tunnelmasta. Siellä on terassikahvila sekä kaikki peruspuitteet, joita leiriytyjä tarvitsee.

Santalahden leirintäalue sijaitsee Kotkassa. Kotka on viihtyisä kesäkaupunki, joka tarjoaa matkailijalle niin tapahtumia kuin upeita maisemiakin. Santalahden leirintäalue on erinomainen valinta leiriytymiseen. Se on viiden tähden alue, josta löytyvät kaikki peruspalvelut, sekä kesäisin majoitukseen kuuluu aamusauna. Upea alue sijaitsee meren rannalla, ja palveluiden lisäksi siellä on rentouttava puistomainen ilmapiiri.

81b394b5e42a908de74e8e94f6fb04afPääkaupunkiseudulla matkaillessa kannattaa suunnata Espoo Camping Oittaan leirintäalueelle Bodomjärven rannalle. Se on pienehkö leirintäalue, joka palvelee asiakkaitaan monipuolisesti, mutta tarjoaa myös erinomaiset yhteydet pääkaupunkiseudun tapahtumiin ja kohteisiin kuten Vesipuisto Serenaan, kotieläintilalle, Espoon automuseoon ja niin edelleen.

Toinen mielenkiintoinen kohde pääkaupunkiseudulla on Järvenpää. Siellä kannattaa suunnata Vanhankylän Kartanon leirintäalueelle. Siellä on upealla paikalla sijaitseva leirintäalue kahvila-ravintoloineen. Järvenpäästä käsin pääse kätevästi moniin Uudenmaan nähtävyyksiin niin autolla kuin junallakin. Käy Sibeliuksen tai Aleksis Kiven talossa ja nauti tapahtumista pääkaupunkiseudulla.

Mossalan saarella Länsi-Turunmaan Houtskarissa palvelee Saariston Lomakeskus. Sinne pääsee kätevästi lautalla. Alueella on monipuoliset mahdollisuudet harrastaa kalastusta, veneilyä, melontaa, pallopelejä, marjastaa ja sienestää, sekä pyöräillä. Se tarjoaa upeat puitteet saaristolomalle henkeäsalpaavissa maisemissa. Tämä kohde sopii erityisesti irtiottoa etsiville.

Mikäli Lapin kesä houkuttaa, kannattaa suunnata Camping Lapinkylään Inariin. Se tarjoaa aktiviteettejä ympäri vuoden. Kesäisin alueella voi kalastaa, huuhtoa kultaa, vaeltaa, bongata lintuja, veneillä ja meloa tai valokuvata. Alueella voi tutustua saamelaiskulttuuriin ja moniin nähtävyyksiin. Inarin kuvankaunis luonto tarjoaa puitteet rentouttavalle lomalle kaukana kaupunkien vilskeestä. Leirintäalueelta löytyy kaikki tarvittava niin telttailijoille, karavaanareille kuin mökkeilijöillekin.