Talvella matkustaminen on aivan toisenlainen kokemus kuin kesä. Se tarjoaa hiljaisia lumisia maisemia, talviurheilun huumaa sekä hetkiä lämpimän kaakaon äärellä reippaan päivän jälkeen. Talviseen leirintään löytyy vaihtoehtoja joka makuun. Talvileirintä ei ole aivan yhtä suosittua kuin kesäisin leiriytyminen, joten moni alue ei ole auki talvisin, mutta on useita jotka pitävät ovensa auki myös talvisin ja tarjoavat erinomaisia palveluita talvimatkailijalle.

Nallikari_Oulu_20111226Oulun Nallikari pitää pintansa vuodesta toiseen ja houkuttelee turisteja Norjasta saakka. Pehmeä ja matala hiekkaranta peittyy lumeen ja jäähän talvisin. Sen kauniit maisemat tarjoavat upeat puitteet monenlaiseen harrastamiseen. Jäisellä merellä voi pilkkiä ja hiihtää. Jos leiriytymään lähtee jouluaikaan, voi mennä Ouluun ihailemaan tiernapoikaesityksiä. Nallikari Holiday Village & Camping tarjoaa peruspalveluiden lisäksi ravintolapalveluita, luontopolkuja ja lähistöllä sijaitsee myös Nallikarin kylpylä.

Savonlinnassa sijaitseva Punkaharju Resort tarjoaa erinomaiset yhteydet alueen nähtävyyksille, joita riittää. Leirintäalueelta löytyvät kaikki perustarpeet sekä ravintola. Aktiviteettejä on useita sekä kesäisin että talvisin. Talvisin alueella kävellä useilla reiteillä, tai lähteä retkiluistelemaan yhdelle Suomen pisimmistä reiteistä. Reitti kulkee aivan lomakeskuksen ohi, ja sitä pitkin voi luistella jopa 15 kilometriä.

Korouoma on kenties yksi talvikauden kiinnostavimmista leirintäpaikoista. Wanta Autti Camping on leirintäalue, joka palvelee vuoden ympäri Kemijoen upeissa maisemissa. Alueelta pääse kätevästi Korouoman ja Kivalojen retkeilualueille. Korouomassa järjestetään talvisin jääkiipeilyä, joka on kerää paljon seikkailunhaluisia kokeilijoita alueelle. Alueella on myös sesonkiaikoina keskiaikainen ravintola, saunatilat ja kylpytynnyri.

Talvikautena moni haluaa harrastaa laskettelua ja muuta talviurheilua. Paras paikka siihen lienee yksi Suomen suurimmista laskettelukeskuksista, Levi. Muumarin leirintäalue sijaitsee lähellä alueen keskustaa, ja tarjoaa hyvät palvelut. Alueella on rantaravintola, pilkkimismahdollisuus, helpot yhteydet laskettelukeskukseen sekä kelkkareitit ja ladut, jotka lähtevät suoraan pihasta. Kannattaa suunnata alueelle keväällä nauttimaan aurinkoisista hangista tai keskitalvella katsomaan revontulia.

Moni matkustaa Kolille kesäisin, mutta kansallismaisema tarjoaa upeat maisemat myös talvisin. Koli Freetime Valkealammen rannalla tarjoaa palveluita ympäri vuoden, ja alueelta löytyykin tulipaikkoja, tupakeittiö ja hyvä valaistus. Pihasta lähtee Kolin valaistu latu, ja lammella on 5 kilometriä pitkä latu. Laskettelurinteille on 14 kilometriä. Paikka on hyvin rauhallinen, ja täydellinen valinta urheilusta pitävälle.