food-safety-when-camping-L-7FfyzQLeiriytymispaikkaa etsiessä ei ole huono idea tutustua erilaisiin diileihin. Telttailu tulee lähes aina halvaksi, mutta etenkin auto- tai mökkipaikkaa etsiessä saatavilla on erilaisia alennuksia ja tarjouksia. Myös telttaileva voi hyötyä diileistä, sillä leirintäalueella on useita palveluja. Hyvä hinta-laatusuhde tekee oleskelusta miellyttävämmän, ja diilien avulla voi nauttia myös leirintäalueen aktiviteeteistä.

Huonoimmat ajat löytää tarjouksia ovat juhannus ja joulu. Kesäaikaan moni leirintäalue suosittujen matkakohteiden lähellä nauttii sesongista, eikä diilejä löydy. Myös viikonloput ovat yleensä kiireisempää aikaa leirintäalueille.

Paljon leiriytymisalueilla matkustavan kannattaa hankkia Camping Key Europe-kortti. Se maksaa vain 16 euroa kalenterivuodelta, ja sisältää useita etuja. Kortin avulla voi saada alennusta Suomen Leirintäalueyhdistykseen kuuluvilla alueilla, joita on noin 150 ympäri maata. Alennusta voi saada leirintämaksujen lisäksi toisinaan myös esimerkiksi saunoista ja muista palveluista. Yleishyödyllistä korttia voi käyttää myös muualla Euroopassa leiriytyessä. Kortti sisältää osoitetiedot, syntymäajan ja passin numeron sekä printattuna että digitaalisessa muodossa, joten se tekee sisäänkirjautumisesta helppoa. Se sisältää myös vakuutuksen.

Suosituimpien leirintäkuukausien ja –kohteiden ulkopuolella voi myös löytää erinomaisia tarjouksia. Kesä on tietenkin suosituin aika leiriytyä, mutta jos loma-ajaksi valitsee esimerkiksi toukokuun tai syyskuun, voi löytää hyviä tarjouksia leirintäalueilla. Etenkin mökit ovat halvempia kesä- ja jouluajan ulkopuolella. Kannattaa välttää leiriytymistä suosittujen kohteiden lähistöllä, jos mahdollista, sillä niissä on usein kalliimpaa.

Kun valitsee leirintäalueen, kannattaa tutkia, mitä hintaan sisältyy. On useita leirintäalueita, joissa on erinomaiset palvelut ja hyvä hinta-laatusuhde, mutta toiset ovat kalliita ja palvelut huonoja. Karavaanarien foorumeilta ja sivustoilta löytyy hyviä vinkkejä leirintäalueen valintaan, sillä Suomessa he käyttävät aktiivisesti leirintäalueiden palveluita.

Suomessa Top Camping-ketju myös tarjoaa säännöllisesti etuja ja tarjouksia etenkin suosituimpien aikojen kuten juhannuksen ulkopuolella. Myös erilaisiin yhdistyksiin kuuluminen voi tuoda erilaisia alennuksia ja etuja. Esimerkiksi Suomen ladun tai Partion jäsenet voivat nauttia erilaisista eduista yhteistyötä tekevien tahojen kanssa. Jos ei kuulu mihinkään relevanttiin yhdistykseen, parhaita tarjouksia voi etsiä tarjousverkkosivuilta ja leirintäalueiden sivuilta. Mikäli aikoo leiriytyä jonkin tapahtuman osana, kannattaa myös tiedustella leiriytymisvaihtoehdoista tapahtuman järjestäjältä. Heillä on usein tiedossaan tapahtumaan liittyviä diilejä ja yhteistyökumppaneita.