Tietoa meistä

Suomi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet luonnossa matkailuun ja kesällä leiriytyminen on ikimuistoinen kokemus, oli liikkellä sitten perheen, kavereiden tai kumppanin kanssa – tai vaikka yksin. Leiriytyminen hyvässä ilmapiirissä ja aamukahvien keitto nuotion äärellä ovat lomaa parhaimmillaan. Suosittujen lomakohteiden lähellä onkin usein erinomaisen mahdollisuudet leiriytymiseen.

Nämä sivut tarjoavat kattavasti tietoa leiriytymismahdollisuuksista Suomessa, ja vinkkejä leiriytyjälle. Lue, miten valmistaudut leiriytymiseen ja mihin kannattaa pystyttää teltta. Tutustu erilaisiin aktiviteetteihin ja nähtävyyksiin, sekä opi vastuullisesta leiriytymisestä. Kerromme parhaat vaelluspaikat leirinnän ystäville, sekä leirintäpaikat liikuntarajoitteisille. Suomessa on leirintäalueiden palvelut vaihtelevat, mutta pienellä tutkimuksella voi löytää alueita, joiden hinta-laatusuhde on erinomainen.

Missä leiriytyä kesällä? Entä talvella? Moni tykkää leiriytymisestä, mutta paikan valitseminen voi olla haastavaa. Talvisin monet alueet sekä nähtävyydet ovat suljettuja, mutta jotkin paikat voivat tarjota uskomattomia elämyksiä ja henkeäsalpaavia näkymiä myös talvisaikaan. Vuodenaikojen ei kannata antaa estää hauskaa leirintäkokemusta. Tutustu kuitenkin vinkkeihin vaihtelevien sääolojen varalle.

Kuinka varautua yllättäviin tilanteisiin leirinnän aikana? Kuinka välttää kohtaamiset villieläinten kanssa? Olemme koonneet yhteen kaikki parhaat käytännön vinkit leiriytymisestä innostuneelle. Suomi on suhteellisen turvallinen maa, mutta asiat voivat mennä pieleen ja huono onni yllättää. Siksi kannattaa varautua yllätyksiin etukäteen. Näin leiriytymisestä jää onnellisia muistoja kaikille.

Suomalaiset ovat aina olleet luonnossa liikkuvaa kansaa, mutta väestön siirtyminen pääkaupunkiseudulle on ollut vahva trendi viime vuosina. Siksi muistinvirkistys leirinnän ja joka miesten oikeuksien suhteen ei ole huono idea. Ne voivat auttaa sekä oman itsen suojelussa että ympäristön suojelussa, jotta jälkipolvetkin pääsisivät nauttimaan retkeilystä. Luonnonsuojelu on kasvavassa määrin tärkeää monien maiden kärsiessä saasteista ja metsien katoamisesta. Jokainen voi tehdä osansa leiriytymällä vastuullisesti ja huolehtimalla omista jäljistään.

Leirintä on mahdollista koko Suomen ympäri, joten se on hauska tapa tutustua erilaisiin maisemiin ja paikallisiin kulttuureihin. Lapin tunturit ja rauhallinen meno, Järvi-Suomen tyynet vedet ja kukkulat sekä rannikon pikkusaaret ja puutaloidylli tarjoavat unohtumattomia matkakokemuksia iästä ja kunnosta riippumatta. Tärkeintä on utelias asenne – leirintäalueet tarjoavat palveluja kaikille, jotta oleskelu olisi viihtyisää ja turvallista.