Kysymys siitä, millaisen majoituksen itselleen valitsee leirintäalueella, herättää monenlaisia ajatuksia ihmisissä. Joillekin teltassa majoittautuminen ei tule kuuloonkaan ja sitä saatetaan esimerkiksi perustella epämukavalla nukkumisalustalla ja kastumisella, mikäli kohdalle sattuu osumaan sateinen yö. Teltan pieni kokokin saattaa kauhistuttaa joitakin ihmisiä, jolloin ainoa varteenotettava vaihtoehto on mökki. Leirintäalueilla onkin useimmiten cottagetarjota sekä tilaa telttailijoille ja useimmiten näistä maksetaankin telttapaikkaa kohden. Tavallisimmin telttapaikoille on varattu varsin mukavasti tilaa, ettei telttailijoiden tarvitse asettaa majaansa aivan naapuritelttaan kiinni, vaan myös telttaillessa on oikeus omaan yksityisyyteen. Telttaileminen on useimmiten yleisempää nuorten keskuudessa ja esimerkiksi festareilla tai partiossa. Moni aikuinen on kuitenkin ihastunut telttailemisen yksinkertaisuuteen ja monen kohdalla telttailukokemus viekin muistoissa takaisin lapsuuden kesiin tai ehkä joidenkin kohdalla armeijassa koettuihin hetkiin.

Mökkejä taas on tarjolla hyvin erilaisia riippuen siitä, millainen leirintäpaikka on kyseessä. Kyseessä voi olla hyvin vaatimaton ja pieni mökki, josta kuitenkin löytää kaiken tarvitsemansa. Toisaalta valittavana on useimmiten myös suuremmille perheille sopivia mökkejä, joista löytyy mahdollisesti yläkertakin sekä useita huoneita majoittumiseen. Mökkiin saattaa kuulua sauna tai se voi olla esimerkiksi erillisessä rakennuksessa toimiva kaikille leiriytyjille yhteinen sauna. Mökin keittiö voi olla hyvin alkeellinen tai sieltä saattavat löytyä kaikki modernit kapistukset ruuanlaittoon mehulingosta ja kapselikeittimestä lähtien.

Meitä leiriytyjätyyppejä on yhtä monta kuin on ihmisiäkin. Jokaisella on erilaiset mieltymykset. Toinen kaipaa askeettisempia oloja leiriytyessään ja nauttii suuresti siitä, että saa nähdä hiukan vaivaakin saadakseen asiat rullaamaan. Vaatimattomammat olot saavat ajatukset pyörimään ja saattavat muistuttaa meitä omien esi-isiemme tavasta elää. Toisaalta joku saattaa haluta lomalla leiriytymispaikkansa olevan viimeisen päälle oleva luksushuvila, josta ei varustusta puutu. Jotkut saattavat haluta kokeilla molempia vaihtoehtoa ja yhden reissun aikana varata esimerkiksi itselleen telttapaikan muutamaksi päiväksi, ja kun mieli alkaa tehdä hienompien puitteiden pariin, voi asumismuodon siinä vaiheessa korottaa esimerkiksi samalla leirintäalueella olevaan mökkiin, jossa leiriytyjää odottaa pehmeä sänky ja tukeva katto pään päällä. Oli miten oli, ei leiriytymisessä tarvitse asettaa itselleen esteitä sopimattoman majoituksen suhteen, sillä jokaiselle on varmasti tarjolla jokin mieluinen vaihtoehto.